Bemutatkozás
Az alkotás folyamata
Galéria
Árképzés
Kapcsolat

Az alkotás folyamata

Hogyan is öltenek végső vonalakat papíron, az álmodott kert eszményi képei?

A kerttervezés egy olyan alkotási folyamat, ami szoros együttműködésen alapul a Megrendelő és a Tervező között. A folyamatos eszmecserére épülő tervezés határozza meg a kert végső, megvalósításra kerülő formáját. Fontos, hogy mindkét fél értse és egyetértsen a tervvel, hiszen csak így tudjuk garantálni, hogy Ügyfeleink elégedettek lesznek az eredménnyel. Büszkék lesznek majd a kész műre és boldogan mutatják barátaiknak az „irigylésre méltó” kertjüket.

De hogyan is jutunk el idáig?

Első lépésként a kapcsolatfelvétel után személyes találkozót beszélünk meg Önnel, mely során bejárjuk, megismerjük a változtatni kívánt kertet. Nagyon fontos ekkor, hogy minden felmerülő igényt, elképzelést, vagy akár csak kósza gondolatot elmondjon nekünk és mi papírra vessük. Mert ezekből az apró mozaikokból tevődik össze a későbbi kertkoncepció! Kicsit bele kell látnunk a kert használóinak életébe, hiszen csak így tudjuk a kertet igazán az életstílusukhoz illeszkedően, személyre szabottra készíteni.

De ha kevés ötlete van az se baj, segítünk Ön elé tárni azt a képet:

  • ahol a gyerekek kedvükre játszhatnak, focizhatnak, homokozhatnak,
  • ahol hangulatos környezetben grillezhetünk családi körben, vagy barátainkkal,
  • ahol egy szülinapi gyerekzsúrt, vagy medencés bulit is meg lehet tartani,
  • ahová kiülhetünk egy pohár bor mellé kifújni magunkat a napi munka után,
  • ahol együtt úszkálhatunk a halakkal, vagy hűsölhetünk lábat lógatva egy kimerítő nap után,
  • ahonnan nézhetjük a csillagokat Szent Iván éjjelén, vagy ahol kinn is aludhatunk,
  • ahonnan leszedhetjük a friss bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot a frissen sült ételbe,
  • ahonnan virágot vághatunk a Kedvesünknek,
  • és ahol megleshetjük a csobogóban fürdő rigókat.

Második lépésként pontos felmérést készítünk a tervezési területről, ami a későbbi rajzok alapját képezi. Különösen figyelünk a meglévő növényzetre! Hiszen nincs nagyobb érték a kertben, mint egy meglévő, egészséges, felnőtt fa vagy cserje.

Ezek alapján harmadik lépésként születik meg a vázlat- és ötletterv. Ezt a tervet személyes találkozón alaposan átbeszéljük, hiszen itt kerül sor a komoly döntések meghozatalára! A konzultáció alatt egyezünk meg a konkrét anyagokban, egyes kertészeti megoldásokban, részletekben és természetesen a fő növényekben. Nem készülhet olyan végleges dokumentáció, mely nem egyezik az Ön elképzelésével! Ezért ha szükséges, többszöri konzultációra is sort kerítünk.

Az elfogadott vázlatterv után rövid időre visszavonulunk, hogy elkészítsük a végleges tervdokumentációt. Ennek tartalmát a kertre kiválasztott tervcsomag és a helyi sajátosságok határozzák meg. A kész tervek nyomtatás után mappába, majd az Ön kezébe kerülnek – a következő lépés pedig csak Önön múlik!

Szeretné, hogy kertje ne csak a képzeletében éljen tovább?

A tervekkel a kezében, megvan az alapja a régóta vágyott kert megvalósításának!

Igény szerint a kert megépítéséhez árajánlatot is készítünk. Végül szakemberekből álló csapatunk örömmel készíti el kertjét, minőségi munkával, garanciával!

Győződjön meg róla a www.kertstudio.hu oldalon!